Upptäck Europa

Upptäck Europa

Att upptäcka Europa behöver inte vara krångligt eller dyrt utan du kan enkelt och smidigt finna det du söker till en hyfsad peng. Oavsett vad du är ute efter att se, besöka eller uppleva kommer du att hitta det i Europa då du finner allt från sol och bad till kultur, konst och historia här. Ett trevligt, billigt och smidigt sätt att ta sig runt i Europa är att tågluffa och du kommer antagligen hem med både nya kunskaper, erfarenheter och vänner!

Västeuropa

I Västeuropa finner du resmål som Paris, Barcelona, London, Rom och Lissabon. I dessa fantastiska städer kan du göra allt från att sol och slappa på stranden till att shoppa, åka skidor eller vandra. I Lissabon upptäcker du stadens rika historia och kultur till exempel genom att besöka Belémtornet som finns på Unescos världsarvslista. I Paris kan du strosa längs med gatorna, shoppa och se på vackra sevärdheter som Eiffeltornet och Triumfbågen innan du tar en paus längs de många caféerna i staden. I Rom kan du uppleva många fantastiska historiska platser som Colosseum och Pantheon, som är en enorm kupol som ofta beskrivs som att den är ritad av änglar och inte människor.

Östeuropa

I Östeuropa finner du städer som Tallinn och Prag. Charmiga städer samsas med historiska element. I Prag i Tjeckien kan du uppleva det tjeckiska ölet på de klassiska tavernorna, beundra den astronomiska klockan eller promenera i gamla staden. Eller upptäck Krakow i Polen, som är ett viktigt akademiskt och kulturellt centrum och en utgångspunkt för den judiska kulturen. I staden kan du äta goda piroger och dricka inhemskt öl eller upptäcka vackra byggnader som synagogor och kyrkor eller gå ner i den stora saltgruvan. Vill du åka till koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau hittar du dessa med 90 minuters bussresa från Krakow.