Unika resmål

Unika resmål

Vad betyder och innebär ett unikt resmål för dig? Eftersom vi kan tycka olika, innebär det också att innebörden av ett unikt resmål kan skilja sig åt från person till person. För många människor kan ett unikt resmål leda tankarna till oförstörda, oupptäckta, nya och spännande resmål som antagligen inte kan hittas i den allmänna resehandboken. Beroende på vad man själv söker kan man ofta finna det unika i varje resmål, oavsett om man är ute efter kultur eller sol och bad. Nedan följer dock några tips på spännande och relativt unika resmål.

Alaska, USA

Delstaten Alaska har endast 670 000 invånare men är till ytan sett den största delstaten i USA. Detta resmål ger dig en spännande inblick i den vackra och oexploaterade amerikanska vildmarken och har du (o)turen så får du se grizzlybjörnar, besöka nationalparker, vandra på glaciärerna eller ta en trekkingtur kring Nordamerikas högsta berg.

Tjernobyl, Ukraina

Det finns någon ingen som inte känner till den oerhört tragiska olyckan år 1986  i kärnkraftverket i Tjernobyl som ligger norr om Kiev i Ukraina och radioaktiva partiklar färdades ut i Europa. Den amerikanska tidskriften Forbes har utnämnt Tjernobyl som en av världens mest unika platser att besöka. Vissa kan säkert uppleva att det är otäckt och skrämmande resmål men det är samtidigt en viktig del i den moderna historien.

Påskön, Chile

Påskön utanför Chile är en speciell och en av världens mest isolerade platser med 2 200 kilometer från närmaste bebodda ö. Den främsta attraktionen är antagligen de 887 unika och gigantiska stenstatyer som kallas för moais, särskilt eftersom ingen fortfarande vet vem och hur de har gjorts. Förutom dessa häftiga statyer så har Påskön mer att erbjuda. Det är en vulkanisk ö med kratrar och ett perfekt resmål om du tycker om att vandra. Surfing och dykning är också väldigt populärt.